Diversos autors han fet propostes de categorització de l'ús de l'ordinador en els entorns educatius. Entre aquests autor podríem citar a Charles Crook que planteja quatre models d'ús i els formula en forma de metàfores. A través d'aquestes metàfores s'explica com la tecnologia ens pot ensenyar o com ens pot ajudar a aprendre en funció del paper que ha de jugar l'ordinador. Aquests models serien:
La metàfora tutorial: l'ordinador com a tutor
La metàfora de la construcció: l'ordinador com a alumne
La metàfora del laboratori: l'ordinador com a simulador
La metàfora de la caixa d'eines: l'ordinador com a eina
(extret de la Cartellera GITIC)
L'ordinador com a TUTOR: el podem relacionar amb qualsevol activitat del JCLIC, ja que l'ordinador ens corregeix i ens fa l'acció de mestre. Ens ensenya i ens guia.
L'ordinador com ALUMNE: podriem relacionar el joc de Crayon Physics, ja que tú ets qui dona les instruccions i `l'ordinador qui les segueix, és a dir, en aquest cas tu faries la funció de mestre.
L'ordinador com a SIMULADOR: podriem dir que aquesta seria l'activitat de LOGO, aquest joc en el qual representa que estàs en una zona real, i tu tu has d'imaginar per a poder fer unes certes passes.
L'ordinador com a EINA: en aquest cas relacionaria el WORD, ja que l'utilitzes com a eina d'escriptura, en cap cas et diu com s'han de fer les coses, sino que ho has d'anar descobrint tú mateix.
Tutorial: Cómo crear un blog en Blogia
Fa 17 anys