Com ens afecten les noves tecnologies?

dimecres, 16 de desembre del 2009

WEBQUEST

DESCRIPCIÓ

Una Webquest és una metodologia per a ensenyar amb Internet.
El que es vol dur a terme amb la Webquest és posar a la disposició dels professors una tècnica per a utilitzar Internet a l'aula. Aquesta tècnica és per facilitar la integració d'Internet en el currículum de Primària i Secundària des de la base de plantejar l'ensenyament - aprenentatge en aquest camp, adoptant una estratègia constructivista i complementar-lo amb mecanismes que permetin incorporar tècniques d'aprenentatge cooperatiu.
És fàcil de dur a la pràctica i permet dissenyar activitats creatives i motivadores tenint a la Xarxa com recurs essencial.
Amb aquesta Web es pretén exposar una pràctica concreta sobre un model que reuneixi el constructivisme i aprenentatge cooperatiu en les diferents àrees de l'Educació Primària, Secundària i Batxillerat.
Els alumnes aprenen a investigar, potencien el pensament crític, la creativitat... El fet de prendre decisions contribueix a desenvolupar diferents capacitats, fent que els alumnes transformin els coneixements adquirits.

Dissenyar una webquest és semblant a dissenyar una unitat didàctica amb una estructura determinada, és com dissenyar una pagina web però tenint en compte el suport electrònic i per tant els aspectes propis del dit suport. S’ha de tractar un tema que pertanyi a alguna àrea curricular i els apartats de la webquest han de ser: Introducció, tasca, procés, avaluació, conclusió i orientacions per al professor o guia didàctica.
La webquest esta dirigida a l'alumnat, excepte l'apartat d'orientacions per al professor, pel que el text estarà adaptat a la seva edat. Internet serà un recurs important en la webquest.


EXEMPLE DE WEBQUEST

Webquest

- http://www.xtec.es/recursos/webquests/htm/volcans.htm (WebQuest XTEC)

Descripció:

Aquesta WebQuest serveix per a conèixer els volcans ( basada en l'assignatura de ciències de la naturalesa) que servirà pels alumnes de primer, segon i tercer de primària de l'escola rural. Aquesta va ser dissenyada per Paquita Rifà i Teresa Fernández.

VALORACIÓ


Aquesta Webquest està molt ben organitzada en molts subapartats. i per això la he posat, perquè m'ha semblat molt interessant.

CLUB DE FANS